Followers

Sponsored Advertisement

.

PROJEK SEKOLAH ANAK : TOPENG LEMBU :)



Assalamualaikum...lama dah tak update kat sini .entry sama ngan Blog yang lagi satu tu..kira boleh la kan.. .... sibuk sangat2.. banyak benda nak story , tapi tak sempat.. kadang tu leh terlelap depan lappy ni ha.. tandanya sangat2 la kepenatan... Norzi tak da maid, jadi segala benda kena buat sendiri..hihi.ppenat memang penat,,memandangkan privacy yang di cari ,kira okla... Sebelum merapu jauh,.  just nak share aktiviti Norzi ngan anak.. last week, untuk matapelajaran seni lukisnya, Tahun 3, kena buat la topeng binatang . Apalagi.. brainstorm la sikit2 bersama-sama.. semua binatang disenaraikan... kucing, beruang , arnab, kuda dan lembu pun ada juga hehehe... dalam banyak2 tu, anak Norzi pilih lembu... aduhai.. susah jugak ek nak menopeng lembu yang kiut lagi comel hihihi... yela. kalau boleh nak tengok yg kiut-kiut aje..pakai topeng yang comel ...dan semestinya lain dari yang lain..harapan memang la  nak hasilkan topeng yang kiut, tapi memandangkan tangan pun tak berapa lembut ,hasilnya pun biasa-biasa aje la.. hehe . As always , musim2 raya ni, buat last minute la ..sebab sibuk datang open house ,kalau tak pun, kita bertandang rumah orang. ..Akibatnya banyak la benda2 yang sepatutnya duduk di tangga first priority jatuh ke tangga bawah , masa semua dah tak ikut ..ok takpe, lupakan sebentar hal raya kami tu hihi..

Sambung balik, lepas defined dah LEMBU as subject matter, Norzi pun apa lagi tolong la ajar anak cara2nya...tentu la kita kena buat sebesar muka orang...kalau kecil sangat kang tak jadi topeng la kan.. Projek ni memerlukan sehelai kertas bersaiz A4 yang keras sikit atau kalau ikut arahan cikgu, CIkgu suruh guna manila card. Tapi mama dia dah engkar dengan justifikasi tertentu (heheeh)..jadi mama beli kertas khas yang lebih sesuai untuk tujuan tersebut. Gunakan sebarang pensel utk melakar dan seterusnya mewarna!  Tak susah mana.. tapi sangat-sangat fun dan exciting la kat anak Norzi tu..  owh ya,jangan lupa hole puncher atau penebuk lubang dengan getah untuk dijadikan penyangkut topeng tu kat bahagian telinga. Jom tengok proses tu.. layan gambar... :)



First thing first... mestila kena ada kertas dan pensel hehehe 



dan lakar la sikit2 tak seberapa pun sebab lakar tak penting sangat,
 yang penting mewarna tu :)  kerja mewarna anak Norzi buat sepenuhnya atas 
tunjuk ajar mama dia :)



tak comel mana pun, biasa-biasa aje,.. hehehe... macam biasa lepas coloring,, mama ajar touch up...bukan makeup aje ada final touch up, hehehe  bulu mata lentik u, tentu -tentu gigirl la yang akan pakai kan.. hehe suka nya anak Norzi dengan topeng dia ni..





Tengok... dah siap dan tengah ukur  bahagian utk buat hole tu...





tada... mata agak offset sikit..tapi for 30mins work kira okla..  sebab tak banyak masa ada .esoknya dah nak school...kami  siapkan segera sebab dah lewat malam.. hehehe sukanya kakak dapat  mewarna.. macam Norzi dah maklumkan dulu.. mewarna tu memang kegemaran dia.. dulu tak berapa sangat hasilnya..lama2 dia improved.. and belajar sikit2 la pasal  strokes and shades. Itu saja serba sedikit cerita Norzi. Ni bukan la hot from oven entry,last week lagi.. cuma tak sempat nak update di sini... Kalau  yg ada anak2 tu boleh la tengok2 , usha2 ya.. nak share info pun boleh , just tiggalkan komen , boleh la ramai2 gi tengok entry awak semua.. sharing is caring kan... ok sampai sini dulu.. salam sayang :)~ NORZI


KOLEKSI FESYEN JUBAH MODEN< DRESS ANGGUN KLIK SINI

UNTUK LIKE FB PAGE..  KLIK SINI

Boleh Like Jika suka atau tinggalkan jejak :)


5 comments:

  1. AnonymousJune 30, 2014

    Havіng гead this I believed it wɑs rathеr informative.
    I appreciate you taking the time and energy to put this article together.

    I oncе again find myself personally spending a significant amount of tіme both reading
    aand postiing comments. But so what, it was still worth it!


    Here is my web blog; simplistic street racing

    ReplyDelete
  2. AnonymousJuly 31, 2014

    Very nice blog post. I certainly appreciate this website.
    Keep writing!

    Feel free to visit my site debt recovery

    ReplyDelete
  3. That puts e-commerce sites on a good level playing field.
    There is anothe lots of informɑtion reցarding freelancing οr telecommuting, but
    outside books and blogs, iit cann ƅe hard to locate specific advice for аny home-based business.
    Јust lіke, whо ԝill be the audience ʏou finding thе time reach and wɦаt is bеtter beѕt option with reaching іt.


    Hеre is my web pаge: exhibiting classic colopn ()

    ReplyDelete
  4. Some entrepreneurs mаke tɦe mistake oof tгying to set սp business
    in tҺe scxale disparate making use ߋff tɦeir
    availability оf funds and resources tο invest
    іn loans. Tеll yoսr prospective custpmers աith plenty οf forethought ѡhere
    the next artt show, craft market orr gallery ѕhowing will
    be.Keeping an eye on how customers vieew ƴoսr business, and
    reacting fοr it in time, might be not еnough.



    My webpage :: еarly signs ()

    ReplyDelete
  5. I'd like to find out more? I'd care to find out more details.



    my blog post :: de dietrich

    ReplyDelete


“Semoga Allah SWT akan membalas kamu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas kamu dengan balasan yang terbaik.”.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...