Followers

Sponsored Advertisement

.

TIPS : HINDARI MAKANAN PALING POPULAR PENYEBAB KANSER

Assalamualaikum.. salam sejahtera... apa khabar. Norzi nak update , ringkas saja kat sini tapi   untuk peringatan pada diri sendiri dan harap dapat dimanfaat oleh semua. Pagi tadi hubby Norzi whatsapp gambar ni.... waahaha ingatkan apa la kan.. rupa-rupanya gambar makanan-makanan segera yang merupakan penyumbang atau penyebab utama penyakit kanser. Banyak kita dengar  penyakit ni menyerang ... takutkan.. jadi selain menjalani kehidupan yang sihat, bersukan, jom kita amalkan pengambilan makanan yang segar dan banyakkan pengambilan sayur-sayuran.. dan buah-buahan.. kalau sayur dan buah jangan lupa basuh bersih ya... kalau rajin rendam la sekejap ngan garam... sebab sayuran dan buah-buahan ada racun serangga..takut2 kalau tak bersih , ingatkan dapat khasiat dan zat , nanti termasuk sekali racun dalam badan... minta dijauhkan...Jom tengok  dan hindari 5 makanan paling popular (top 5 ) yang menhadi punca kepada penyakit kanser. 

1) Air berkabonat (softdrink) (carbonated Beverages)
2) Kentang goreng (fried potatoes 
3) Donut (doughnut)
4) Sosej (Hot Dog)
5) Daging Bakar (Burned Meats)

Semua makanan tersenarai di atas merupakan sangat berbahaya untuk sesuatu jangka masa .. oleh itu , jom kita tukar tabiat pemakanan kita. Say NO to fast food. Only fresh foods are allowed! Mudah2an dengan displin pemakanan dan senaman yang regular In sha ALLAH badan pun sihat.. Norzi pun nak avoid la beli makanan segera ni... ok sampai sini dulu. Semoga bermanfaat untuk semua. wassalam


No comments:

Post a Comment


“Semoga Allah SWT akan membalas kamu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas kamu dengan balasan yang terbaik.”.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...